23 September 2014

terkadang

Terkadang.
Jatuh tu tak sakit.

Yang sakitnya, bila nak bangun.

Dan terkadang.

Luka tu takda masa jatuh.

Tapi luka tu ada bila nak bangun.

Lelah mana pun kau nak bangun. Jangan pernah kalah.

Kerna.
Sakit dan luka tu, hanya sebahagian dari perjalanan hidup.
Masih ada yang menanti bila kau dah kukuh berdiri


Akan faham bila pernah laluinya :’)

Sakit nk bangun lagi berbekas dari luka jatuh.

Ujian hadiah Allah

Wanita,Kadangkala diuji dengan sehebat-hebat ujian.Zahirnya lemah tapi batinnya gagah anugerah Tuhan.


Bersangka baiklah dengan ujian. Itu hadiah Tuhan.Bersyukurlah sbb kita beruntung, dari jutaan, kita pilihan Dia.
Kita rasa kitalah yang besar ujiannya. Kita rasa kitalah paling berat bebanannya.Come on. Ada orang lagi besar ujiannya. Lagi berat bebanannya.Jangan merungut. Jangan mengeluh walau sedetik.Kita milik Dia. Dulu, Kini. Dan selamanya.Maka Dia berhak menentukan yang sebaiknya buat kita.Bukan hanya di dunia. Bahkan hingga ke daerah sana.
Jalan takdir Allah tak pernah salah.Berbaik sangkalah dengan aturanNya.Jika perlu untuk engkau menangis, maka menangislah.Tapi sayang, jangan sedih lama-lama.Nampak macam kita kurang redha dengan apa yang Allah aturkan.Takdir Allah is something yang unexpected.Miracle things may come soon. Soon engkau akan percaya.

Ya, pasti percaya.

La tahzan.Syurga itu mahal, bukan mudah kita nak dapat.Even people always said, benda yang payah nak dapat itulah yang kita akan benar-benar hargai.
Dan kita pasti bahagia sangat bila dapat.Itu pasti.Senyum.
Tapi terkadang ada masa kita jatuh.Tak mampu nak bangun.Tapi, ingatlah. Walau apa pun, Allah akan tetap menemani.Just beside you.Selalu.Allah akan ubat luka di hati kita.Perlahan. Perlahan.Inilah hadiah buat hambaNya yang bertabah!

Tears.
InsyaAllah, bila Allah redha, Allah akan mudahkan.Tak mudah. Siapa kata mudah?Tapi inilah kasih sayang Tuhan.Berdamailah dengan takdirNya.Dan sampai masa kita akan faham, ada perkara yang memang dah tertulis akan terjadi.Dan tertulis di Luh Mahfuz.Dan kita mesti berhenti daripada memaksa ia jadi macam yang kita nak.Tetaplah sabar dan redha dengan aturanNya.
Bukalah surat cinta dariNya.Pasti akan damai hatimu.


”Maka hanya bersabar itulah yang terbaik (bagiku)”