09 January 2012

sabar separuh drpd iman :')

assalamualaikum :) lame kan tak dengar cite aku ? huhu . mklom lahh bile dah tue nih makin busy kot,byk urusan :) opss ! dah 19 kan ? #sumpah terase tue, dah boleh kawen lah kan ? HAHAH *gelak jahat !
tade lahh, actually aku g tenangkan hati :) huhu. muhasabah dri kejapp. HAHHA 
bkn ape, mnggu nih mcm2 aku alami . suka sedih sadis sume ade . tapiii lebih kpd sedih ! :'( alaa, chill lah kan ? kau tabah kan asma ! SEBENARNYA LAH KAN ! :) yeahh ! aku tahu too, walaupon mule2 aku buat2 jer. tapi bile dah lame2 jd kebiasaan ! *paham takk ? oke, tak pham takpe. byee ! *ayat tacing dah kuar .

haihhh.. kat sini jelaa aku boleh luahkan segalanye . hmm. aku tak tahu lahh knape smpai skrg hati aku rase sakitttt sgt .. korang dpt rasekan takk ? sakit yg teramat. aku tak pernah rase cam ni. mgkin DULU aku budak2, tak mngerti semuaa nih. tapi sakit aku aku tak mampu luahkan , hanya pedamkn dlm hatii :) yeahh , asma tu lahh perangai kau dr dulu agi.. smpai skg tak berubah ! yeah , IT IS 'PENDAM' . dr kecik agi, mak aku selalu ckp aku suke pndam, haha . klakar kan ? talkative cam aku nih bole plak main pndam2 :) HAHAH  yelaaa, dulu lau aku nak pape ,beli bju ke, beg sekolah baru ke, aku jz pndg, pgang n PENDAM :) smpai lahh ade orang yg tnye :) smpai lah ke tua, aku terbawak2 perangai nih :) that's me !
so, tak kisah lahh kalau aku cepat sentapp tapy korang tak tahu npe, sebab aku mmg cam tu :)


pic neh tade kaitan pon just aku SUKE pic nih :) sukee sgt , DIA pon sukee !
*fact : aku suke ibaratkan dri aku gn bunga sakura :)

tapyy aku takleh samekan hal pilih2 bju, beg skolah bagai dgn bnde yg aku pndam skrg kan ? but nak wat camne , lau aku luahkan aku takot aku yg dipersalahkan ! okeyy, aku terima sume too . dan hari demi hari aku mule blajar untk terima semuaa.. andai mmg takde lagi kasih dy kat aku, aku redha :) *redha tu ikhlas , pasrah tu mnyerah ! OMBAK RINDU seyhhh ! 

msty pelik kan ? takde angin takde ribut .. tibe2 jer . tapi to lahh . naluri aku kali nih lain sgt. aku cam dpt rasekan yg BURUK akn berlaku dekat aku .. mgkin cara MEREKA BERKAWAN sme mcm care KAMI BERKAWAN duluu. gado2, main perang2, luahkan perasaan, kongsi ceritaa . kan2 ? same taww ! 
haishhh , jgn lah pisang berbuah 2x , tolong lah wakk ! aku plik gak istilah KAWAN , tapy gune name , awak saya .. lain mcm je kan ? arghhh, mgkin perasaan je kot . tapy kalau semuaa status, gmbar nak like, komen .. tuh dah plik ! :\ tapi tape lahh. aku pham. kawan biar 1000 ! tapii lau berjutaa pon bolee. sedangkan aku pon tak terkire kawannye :) ilovemyfriendsmorethan youuu ! sorryyyy :) you know why ? cz myfriends always beside me ! 

okeyy, skg aku malas nak pkir sal sumee nih. lantak lahh MEREKA nak watpe :) yg pntg tak usik aku . tapyy ingat selagi aku termampu, n selagi ALLAH permudahkan urusan aku , aku akan pertahankan semuaa too. tapi andai tiba satu waktu, aku sndri dapat jawapannye, aku akn UNDUR DIRI :) chill lah asma, kumbang bkn sekor lahh ! teringat kata2 mama(warden aku duluu) *USTAZAH ROHANA CHE BEDOLAH 
"asma, kamu tak payah lah cari cnte kamu, bila kmu kejar, mkin jauh dy larii. bila tiba masenye nty, dy akn dtg sndri.yg pntg, kamu jage maruah kmu, kmu baik maka yg dtg nty pon baik jugee :) " aku pon tersenyum lega sekarang ! terima kasih mamaaa !


very sweet kan ? jauh kat hati aku, aku harap sgt jodoh KAMI kekal lamee smpai ke akhir hayat ! ecehh #alaaa , tak salahkan nak pasang impian ? setiap org ade impian utk hidup bhgie :) aku pon !!