08 December 2012

TTM ?

hai awak!
TTM? apekah itu? okey. TEMAN TAPI MESRA.
msti tahukan, alaa.lagu famous waktu kite Form1 dulu.lagu kumpulan Ratu tu. ingat la balik. please..
ingat dah? bagus2. thumbs up. hehe

actually, aku sje gunekan tajuk lagu tu utk title post aku kali ni. kenape TTM?
okey, sebb nie adelah post sambungan dr entry aku yg lepas. harap maklum.
so kpd anyone yg tak bace lagi post aku yg sebelum ni, harap sudi2kan la dri anda bace entry aku yg sebelumnye dulu ok. nnti korang blur..kesian. tak dapek laa den nak nolongg eh.

okey, berbalik pd niat asal aku. ceh, niat! haha. okey, aku nak story pasal TTM aku.
TTM aku ni boleh laa gak nak dikategorikan as BFF aku.okey, dia adelah LELAKI TULEN ye. jgn salah paham.sebb bukan ape, asal BFF je nty korang ingat girls only. hehe. ok,we are being BFF since we in Form3. yeah. Form3. 2008. tahun yg paling byk menduga kesabarn & ketabahan aku. kenape eh? nanti aku ceritain. :)

2006: first time aku jumpe dia. okey, dia adelah classmate aku. mule2, aku tak pernah nak tgk dia. ckp gn dia. lagi laa. tibe2 stu incident telah terjadi & buatkan kami jd rapat. rapat?? o noo! rapat bukan sebagai kawan tapi mcm ANJING & KUCING. pantang jumpe, kompem bergadoh. dlm kelas cikgu tgah mngajar pon, ktrg tetap bleh bertengkar. gentle kan? ahha

2007: kami masih seprti dulu. gadoh, gadoh, gadoh & gadoh! aihh. pntg je aku bukak mulut skit, ade je yg dia nak cari pasal gn aku. mcm2 gelaran yg dia bg kat aku. ginjal la, gigi la, mafia laa. (okey, mafia ni sudah lebih) haishh -.-' tapi siapa sgke tu la tahun terakhir ktrg dpt berperang mulut dlm kelas. :(

2008: shock news ! okey, dia nak tukar kelas. dy nak drop Bahasa Arab. alhamdulillah, bagus laa kan. takde da lagi org yg nak cri pasal gn aku. hehe. tapi tu hnye di luar bukan di hati aku. tibe2 aku rase sedih. sunyi.. takde daa yg akn meriuhkan hari2 aku dlm kelas nnti.
tapi utk dlm kelas je. di luar kami still berjumpe. tapi bergadoh tu sudah jarang. eh, gile ape? tak kan nak bergadoh kat public kot. jatuh saham aku. hehe
tapi selepas itu siapa sgke kami boleh menjadi rapat. atau istilah lainnye kwnbaik. :)
tapi perasaan..betul laa kate org..bile lelaki dan perempuan berkwn rapat, msty salah seorang akan menyimpan perasaan. :( oh noo ! kenape msty akuuuu?? hmm.lepas tu bermule laa kisah pahit yg aku benci bile ingatkan balik. cam ape jee, da asma, lupekan.jgn ingat!!

2009: dia pon berpindah ke Johor. memandangkan ayah dia seorang pesare tentera. dan tu lah kali terakhir aku berjumpe dgn dia.

2012: alhamdulillah sehingga kini, kami masih lagi berkwn baik even dia dah berpindah ke johor. nak dijadikan cerite, aku dpt smbg belajar di Johor, dia pulak dpt belajar di KL. nmpak mcm senang nak berjumpe kan? oh tak. dah 4 tahun aku tak jumpe dia. hnye bertnye khbar di FB or cntct kat hp jee :)
hehe. dan pengakuan berani mati dr akui.. kau adelah stu-2nye CRUSH aku di alam sekolah menengah taw. hehe :D




*walaupun kite pernah ade sejarah hitam antare aku, kau dan dia.. tapi aku tak simpan dendam pon. :) dont worry laa genk. kite kwn smpai bile2 :) MAA.