01 February 2013

apa yang nak DIKATA ?

assalamualaikum bloggerz! :)
dah lame rasenye tak update blog nie. bukan busy,bukan takde cerita.. tapiiii .
tapi ape? -,- entah la wei. nie pon kembali sebab ramai yg request mintak aku mengarang. hehe. okey lebih dr seorang itu kira RAMAI laa kan? ehem.. siapa kate aku takde followers setia? habaq mai sat. :D

okey berbalik pd tajuk post aku kali ni. "APA YANG NAK DIKATA?" .. bukan sebab aku tak tahu nak cakap ape. bukan sebab aku dah jadi pendiam or etc. hehe (kejap2. asma pendiam?serius) mesti ramai yg tak percaye kalau aku jd silent ni. eyh! -.-
mcm ni la. sebenarnye aku nak share something dekat korang. ok sebelum tu aku nak warning lah. kpd yg rase post aku ni membawa kepada BERTAMBAHNYA DOSA korang. lebih baik undur diri dr sini awal2. :) ~ AMARAN KERAS!


"Bukan mudah menyuarakan pendapat. bukan mudah untuk orang menerima teguran."
apabila teguran disalah tafsir kawan pun boleh jadi lawan :)



apa korang faham tentang ayat di atas? huh~ takpe lah.tak payah susah2 perah otak. biar aku je terangkan dr sudut pandangan aku. sebab ni aku punya STATUS. so aku je yg tahu ape maksd sebenarnye. agar tak disalah erti oleh sebhagian pihak yg lain.
okey. semua ni hanyalah luahan rase, hati perasaan limpa ginjal aku terhadap ragam manusia. ye MANUSIA. aku sdg ckp pasal MANUSIA. kdg2 aku rase aku malas nak paham hati manusia. tapi nak buat mcm mne aku pon MANUSIA.

kenape ye? kenapa bila kita menegur..kita akn dipandang serong, dikeji dihina and lagi kritikal bila ade yg mule ckp belakang? kononye kita tak sempurna nak tegur silap org lain. come on! kalau tak menegur, dikatenye pentingkan diri,taknak amik tahu hal org lain? aik, kat situ aku dah mule pelik.. yg mana stu patut aku ikut ni? yeee aku tahu mmg aku tak sempurna. dan kau jgn lupe KAU PON. MERAKA JUGE. jadi tak salah kalau kite saling menegur. yg baik jdkan teladan yg buruk jgn diikut pulak.

hah. lagi satu masalah tentang manusia.. bila kite menegur secara random. msti adelah yg nak terase. ingat kite ckp pasal MEREKA.ni kes salah tafsir nie. parah2 -.- haish. awak..kalau awak tak buat bende tu, atas alasan ape yg awak nak terase? ade nada kepelikan di situ -.-  jadi tolong lah. sebelum tahu ape2 sila sila lah jgn nak menuding jari. ingat. kat org SATU . dekat awak EMPAT. ~kalau jari 5 kalau 6? lagi lebih lah dekat awak. eheh

aku pon mals nak ckp banyak2.secara konklusinye di sini.. aku bukan nak marah, nak serang or nak berdendam ? amboih takde lah sampai berdendam. mcm tak relevan lgsg. -.- aku just nak kite gunekan akal dan hati kite utk terima pandangan org lain. kerana satu sebab, MANUSIA BEBAS UTK BERSUARA :) nak terima atau tak terpulang. tepuk dada tanya Iman. :) wasalam.




No comments: